Vanhan talon purkaminen helmikuu 2018

Jotta päästään rakentamaan uutta elämää ja uutta kotia, niin ensin meidän tulee sanoa hyvästit vanhalle kodille. Ajan saatossa olemme perheessämme puhuneet vanhasta kodistamme ”homekotina”. Vähän tyyliin ”Muistatteko, kun meidän homekodissa meillä oli myös tällainen tyyny?” tai ”Muistatteko, kun meidän homekodissa meillä oli iltapalaksi yhteen aikaan usein speltti-pannaria?”

Helmikuussa 2018 oli siis tullut hetki, kun Janne Salonen (JST Kuljetuspalvelut Oy) porukoineen aloitti purku-urakan. Homma meni sutjakkaasti ja nätisti. Ongelmia ei ollut. Ainoastaan loppuvaiheessa urakkaa, laatalle rakennetun talon pohjalaatta osoittautui yllättävän tiukaksi palaksi. Viime hetkillä tuli vielä lumimyräkkä, mikä onneksi ei kuitenkaan päässyt pahasti häiritsemään.

Naapuritkin ihmettelivät, miten nopeasti koko projekti meni. Kuten kuvista näkyy, työ eteni jämptisti. Nyt tulee myös huomata, että loppuvaiheen tiilikasoista ei ole kuvia, koska en ehtinyt tontille ajoissa kuvaamaan. Todella nopeasti tuli ilmoitus, että urakka on hoidettu. 🙂

Teimme JST Kuljetuspalvelut Oy:n kanssa urakkasopimuksen. Janne ei laskuttanut mitään ylimääräistä. Sopimus ja toteutus olivat täysin yhtenevät. Voimme lämpimästi suositella Janne Salosen palveluita.

Ennen purkupäätöstä ja purkuluvan hakemista, pohdimme myös rakennuksen korjaamista vaihtoehtona. Korjausurakan neliöhintaa ei tarvinnut kovin mittavasti laskea, kun jo nopeasti havaitsi, että kulut menevät liian lähelle uuden rakennuksen hintaa. Ja korjausurakan jälkeen olisi vielä pitkään epäselvää, kuinka onnistunut ratkaisu lopulta olisikaan ollut.

Jos korjaamisen jälkeen jäljelle jäisi pienikin epäilyksen varjo onnistumisesta, niin se kostautuisi lähinnä meille itsellemme terveyden heikkenemisen myötä.

Purkukohteena siis laatan päälle rakennettu täystiilitalo. Paritalo, n. 200 m2.

Kuten kuvista näkyy, purku-urakka oli suorastaan nätisti toteutettu.

Kaikki kuvat ovat omia, jollei toisin mainita. Kuvien käyttö ilman asianmukaista viittausta kuvan alkuperään on kielletty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *