Varmista, että takaseinä on riittävän tukeva. Meillä on asennettu lähes jokaiseen seinään koivuvaneria (M1 luokiteltu) juuri taulujen ja vaatekaappien takia. Myös saimme vanerista lisää äänieristystä. Ihan kiva juttu, jos joku vaikka kuorsaa tai joskus on tietokoneella näpyteltävä yöaikaan.
Asentaminen ohjeiden perusteella on helppoa, kun ohjeet vain lukee. Ensin laitetaan vaakakisko. Katso että laitat sen oikein päin. Pystykiskot, eli säätökiskot voi asentaa myös suoraan seinään. Meillä kaikki laitettiin vaakakiskoon kiinni. Kun säätökiskot roikkuvat vaakakiskossa, kannattaa asentaa pari hyllyä ylhäälle ja alhaalle. Vasta sen jälkeen kannattaa kiinnittää pystykiskot eli säätökiskot seinään ruuveilla. Näin ei kiinnittämisessä pääse mikään osa olemaan liian kaukana tai lähellä. Käytä myös vatupassia, kun asennat säätökiskot seinään. Näin varmistat asennuksen onnistumisen.
Kun säätökiskot on seinässä kiinni, kannattaa vasta asentaa kaikki hyllyt ja tangot oikeille paikoilleen.
Käytimme seinämateriaaliimme sopivampia kiinnitystarvikkeita (pidemmät proput ja ruuvit), mutta emme osanneet ajatella ruuvin kannan kokoa ja sen mahdollista vaikutusta hyllyjen sijoitteluun. Liian leveiden ruuvin kantojen kohdille ei nimittäin voi asentaa esim. vetokoria. Toki, jos sattuu menemään ruuvi väärään kohtaan, niin haitta on minimaalinen, koska kiskoilla on kaikki vaihtoehdot niin lähellä toisiaan. 😊
Meillä ei ruuvit haitanneet korien tai muunkaan asennusta ratkaisevasti. Joitakin hyllyjä laitoimme pykälän alemmas tai ylemmäs ruuvien leveistä kannoista johtuen. [
Kun olimme asentaneet kaapit paikoilleen, niin ei meinannut komistuksesta silmiä irti saada. Jokunen päivä meni, ennen kuin muiden velvollisuuksien takia sain vaatteita kannettua sisälle. Oli niin rentouttavaa laittaa tavaroita paikoilleen. Kaunista ja käytännöllistä !!