Päivä 18. Taukomajan pystytys alkaa

Meillä allekirjoittanut on vaatinut, että taukomajan tulee olla kunnollinen. Eikä siippa tästä ajatuksesta kovasti hanttiin ole laittanut. Etsimme monta kuukautta hyvää työmaakoppia.

Suurin osa myytävistä haisee homeelle. Ja myyjätkin sanovat usein ilmoituksessaan, että hometta on. Ja joskus ei ole sanottu, mutta kuvista kasvusto näkyi. Uuden vuokraus oli kallis vaihtoehto.

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyimme Luoman Puutuotteen 11 m2 Lillevillaan. Tarkoituksena oli, että majan paketti maksaa jonkun verran ja sen päälle tarvikkeet vievät muutaman satasen. Vedetään sähköt ja haalitaan nurkista pöytä ja muutama tuoli, jotta saadaan toimiva taukotila sekä tila piirustuksille, materiaaleille, vaatteiden vaihtokoppi, jne. Ja myöhemmin maja toimii puutarhakalusteiden talvivarastona sekä mahdollisesti saadaan siitä pienimuotoinen kesähuone.

Helpommin sanottu kuin tehty.

Ensimmäinen rakennuspäivä oli jo hieman kesän helteitä viileämpi. Ja illalla oli jo kastetta. Emme olleet aiemmin tämäntyyppistä majaa pystyttäneet, joten muutama pieni, mutta oleellinen tekninen asia oli vielä tuntematon. Kuten 44 mm paksujen hirsien vääntyminen kieroon. Ja etenkin niiden suoristaminen oli uutta.

Lähdimme heti aamusta reippain ottein etenemään, koska halusimme saada majan valmiiksi. Tottakai kehiin tuli molemmilta näkemystä, kuinka asiat tulisi toteuttaa. Siis erilaisia näkemyksiä. Sivutuotteena tuli pienimuotoista ”perhe-kuunnelmaa” ja pari naapuria aloittikin ruohonleikkuun. 😊 Homma lähti kyllä etenemään ihan nätisti pienen alkulämmittelyn jälkeen.

  

Päivän päätteeksi saapui tuttu kaveri avuksi. Onneksi.

Homma meni siltä illalta suorastaan ”kuutamourakoinniksi”. Meillä ei nimittäin ollut muuta valoa kuin katuvalot ja kännykät. Jorma kävi onneksi hakemassa kotoaan välineitä. Samoin saunanlämmityksen aikaan olivat naapurit kotona, ja saimme heiltä paljon välineitä lainaksi. Suuri kiitos kaikille avusta!

 

Olemme mieheni kanssa monta remonttia tehneet ja teettäneet nyt jo puretussa kodissamme. Eli emme ole ihan ensimmäistä kertaa vasaraa käyttämässä. Mutta silti itse lähdin liian kevyin ajatuksin tähän taukomajan pystytyspuuhaan.

Kun kahtena viikonloppuna olimme sekä lauantait että sunnuntait taukomajaa kirjaimellisesti aamusta iltaan rakentaneet, niin vihdoin tajusimme monta totuutta:

  • Meillä menee turhaan energiaa ja aikaa taukomajan pystytykseen, kun pitäisi olla tutkimassa ja pohtimassa muita urakoita. Kuten maalämpö, sähkö & LVI.
  • Onneksi emme ole ajatelleet rakentavamme uutta kotiamme itse. Miten niin isosta urakasta selviäisimme, kun 11 m2 tönön pystytys on näin työlästä.
  • Hyvät työmiehet ovat ammattilaisia. Käytä niitä.

Pystytysporukka tuli maanantaina 29.10. Onneksi saimme majan ajoissa käyttökuntoon.  🙂

 

Kuten kuvista näkyy, niin urakan aikana olivat käytännössä puista lehdet tippuneet.

Kaikki kuvat ovat omia, jollei toisin mainita. Kuvien käyttö ilman asianmukaista viittausta kuvan alkuperään on kielletty.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *